>教育>>正文

初中英语[时态/语态]常考100题,掌握了就能拿到全部基础分!

原标题:初中英语[时态/语态]常考100题,掌握了就能拿到全部基础分!

1. The sun ________ in the east.

A. is always rising B. always is rising C. rises always D. always rises

2. He often ________ his clothes on Sundays.

A. washing B. washes C. has washed D. wash

3. Im Japanese. Where ________ from?

A. do you come B. you are coming C. you come D. are you coming

4. A mother who ________ her son will do everything for his happiness.

A. is loving B. loves C. loved D. has loved

5. ________ at a higher temperature than water?

A. Has milk boiled B. Is milk boiling C. Does milk boil D. Was milk boiling

6. He signed to us with his hand, The lesson is over. You ________.

A. dismissed B. are dismissed C. have dismissed D. were dismissed

7. I havent met him for ages, but his mother ________ him sometimes.

A. had still seen B. still sees C. has still seen D. still saw

8. We will start as soon as our team leader________ .

A. comes B. will come C. come D. is coming

9. I think Jack ________ the answer.

A. has known B. does know C. is knowing D. knows

10. My father ________ George quite well; they were introduced at a party.

A. is knowing B. was knowing C. knows D. had been knowing

11. Where ________ ?

A. Mary works B. works Mary C. does Mary works D. does Mary work

12. I think this question ________ to answer.

A. easy B. is easy C. was easy D. Both A and B

13. ________ oil or butter when you cook it ?

A. Do you use B. Did you use C. Were you using D. Have you used

14. I ________ some newspaper at seven yesterday evening.

A. am reading B. read C. was reading D. will read

15. Now he ________ a book about New York. I dont think he will finish it.

A. writes B. wrote C. has written D. is writing

16. Zhang Hua does a lot of housework every evening, but now he ________ his schoolmates with their lessons.

A. help B. is helping C. helps D. has helped

17. Mother washes the girls hair. Look, she ________ .

A. is washing it now B. washes it

C. is washing them now D. washes them now

18. He usually listens to the radio, but at the present moment he ________ television.

A. watches B. is watching C. has watched D. had watched

19. How long ago ________ playing with soldiers?

A. have you stopped B. had you stopped C. did you stop D. do you stop

20. Look at John! What _______ ?

A. does he B. he is doing C. is he doing D. does he do

21. It ________ hard when I left my house.

A. is raining B. rains C. was raining D. will rain

22.The railway ________ in three years.

A. is complete B. will completed C. has completed D. will be completed

23. Dont talk so loudly. Your father ________ .

A. sleeps B. is sleeping C. slept D. had slept

24. ----- What are you doing under the table?

----- I ________ to find my pen.

A. tried B. had tried C. try D. am trying

25. Jane and Tom ________ the door.

A. are walking at B. walk at C. walks to D. are walking to

26. How many people does the doctor know ________ of the disease?

A. are dying B. is dying C. has died D. dies

27. He ________ thin.

A. was getting B. is getting C. will getting D. had been got

28. Our team ________ every match so far this year, but we still have three games to play.

A. was winning B. has won C. had won D. wins

29. I shall tell you what he ____at three oclock yesterday afternoon.

A. has done B. has been done C. had been doing D. was doing

30. I ________ my homework now.

A. finish B. finished C. have finished D. had finished

31. I ________ this coat for very long. It still looks quite new.

A. wasn’t having B. havent had C. hadnt D. havent been having

32. ________ reading the book yet?

A. Have you finished B. Were you finishing

C. Had you finished D. Are you finishing

33. The evening party ________ .You are a little late.

A. just began B. just has begun C. has just begun D. has begun just now

34. The dog is still wet. It ________ out of the rain.

A. only just comes B. has only just coming

C. was only just come D. has only just come

35. Where did you study before you ________ to this middle school?

A. come B. came C. are coming D. will come

36. He ________ home for nearly three weeks.

A. has gone away from B. has left C. has been away from D. went away from

37. ----- Did your brother go to America last year? ----- ________ .

A. No, he has never go there B. No, he has never gone here

C. No, he never was there D. No, hes never been there

38. My uncle ________ in that factory since 1958.

A. worked B. had worked C. is working D. has worked

39. I ________ her since she was a little girl.

A. knew B. know C. had known D. have known

40. He ________ for three years.

A. has joined B. has been in the army C. joined D. has served the army

41. His grandfather ________ for thirty years.

A. died B. was dead C. has been dead D. has died

42. I ________ a college student for more than a year.

A. became B. have become C. was D. have been

43. I ________ this radio for two years.

A. used B. use C. have used D. am used

44. I ________ from my brother for a long time.

A. not have heard B. have not heard C. have heard not D. do not hear

45. Since you dont want to go, I ________ alone.

A. will go B. go C. went D. have gone

46. He________ his watch. Have you seen it anywhere?

A. lost B. lose C. has lost D. had lost

47. I ________ the exhibition on the life and work of Lenin.

A. see B. saw C. have seen D. am seeing

48. When I was a little boy my father ________ me the earth is round.

A. tells B. has told C. had told D. told

49. You ________ your homework..

A. havent done B. have doing C. have not doing D. not done

50. Our teacher ________ to Beijing three times.

A. went B. had done C. has gone D. has been

51. Its time you ________ a holiday.

A. had B. have C. will have D. have had

52. The young engineer he ________ is a friend of his.

A. is talking B. is going to talk C. talked D. is talking to

53. He ________ in Shanghai in 196o.

A. lives B. lived C. has lived D. is living

54. Robert ________ in England a few weeks ago.

A. arrives B. has arrived C. could arrive D. arrived

55. How long ago ________ in Fujian?

A. has he arrived B. did he arrive C. could he arrive D. arrived

56. Jack ________ a letter to his parents last night.

A. writes B. wrote C. write D. has written

57. His parent did not know why ________ his homework.

A. did he not do B. did he not to do

C. he had not done D. he had done not

58. Last week John ________ his leg.

A. felt and broken B. fell and broke

C. feels and breaks D. fallen and broken

59. Wang Jinsi ________ the whole nation as Iron Man.

A. was known by B. is known to C. knew D. has known

60. They ________ to a new house last month.

A. moves B. move C. moved D. have moved

61. Ill let you know as soon as he ________ .

A. arrives B. will arrive C. arrive D. reach

62. ________ last year and is now earning his living as a newsboy.

A. He left the school B. He has left the school

C. He had left school D. He left school

63. Mike is now in New York. He ________ there since six days ago.

A. was B. is C. had been D. has been

64. Yesterday Mary ________ to me with a problem.

A. came B. goes C. went D. come

65. Where ________ yesterday?

A. went you B. was you C. have you been D. were you

66. Yesterday a man ________ my car.

A. hited B. hat C. hitted D. hit

67. The sun ________ when we got there.

A. raised B. had raised C. had risen D. rises

68. When did you ________ to see me last?

A. go B. went C. came D. come

69. ________ the news last night?

A. Heard you B. Did you heard C. Did you hear D. Were you hear

70. This book ________ everybody.

A. is known by B. is known for

C. is known to D. knows

71. I am sure hell come to see me before he ________ Beijing.

A. leave B. left C. will leave D. leaves

72. Jack ________ his thick coat because it was snowing.

A. puts on B. put on C. takes on D. took on

73. He ________ his coat and went out.

A. takes on B. put on C. takes on D. took on

74. How many people ________ the lecture on basic chemistry?

A. attended B. is attending C. do they attend D. did attend

75. Look at the clock! Its time ________ home.

A. well go B. we went C. were going D. we should go

76. He ________ you later.

A. will see B. may will see C. wills see D. will sees

77. ________ breakfast in the morning?

A. Will she be B. Will she cooks C. Will she cook D. Will she be cook

78. You ________ her again in a few days.

A. will see B. have seen C. had seen D. have been seen

79. My parents ________ me to become a doctor.

A. hoped B. wanted C. decided D. suggested

80. If we study hard, ________ .

A. we had passed the exam B. We are passing the exam

C. we have passed the exam D. we will pass the exam

81. She has been here ________ .

A. after 1978 B. for 1978 C. in 1978 D. since 1978

82. Your shirt is dirty. ________ it for you?

A. Am I going to wash B. Will I wash C. Am I washing D. shall I wash

83. ----- The clock is slow.

----- It isnt slow, it ________ .

A. is stopping B. will stop C. has stopped D. stopped

84.They wanted to know when they ________ have an examination.

A. had gone to B. were going to C. would be going D. had been going

85. My sister ________ to see me. Shell be here soon.

A. comes B. is coming C. had come D. came

86. When ________ , Ill talk to him.

A. does Peter come B. Peter will come C. Peter comes D. can Peter come

87. He will pay a visit to the exhibition when he ________ time.

A. has B. will have C. has D. is going to have

88. I will go home for the vacation as soon as I ________ my exams.

A. will finish B. finish C. finishing D. finished

89. If ________ , well stay at home.

A. it will rain B. its to rain C. it rains D. itll be raining

90. It ________ hard when we left.

A. is raining B. has rained C. was raining D. rained

91. What ________ when I saw you yesterday?

A. did you do B. were you doing C. you were doing D. you did

92. Bill said that he ________ his homework at half past seven yesterday evening.

A. did B. was doing C. will do D. has done

93. They ________ a meeting from 2 to 4 yesterday afternoon.

A. were having B. had C. would have D. have

94. Yesterday afternoon some students ________ wheat on the farm.

A. had sowing B. sowed C. have sown D. were sowing

95. She ________ at seven oclock this morning.

A. is writing B. write C. writes D. was writing

96. By the end of last term we ________ English for two years.

A. have studied B. have been studied C. would studied D. had studied

97. He ________ quite a lot in his work.

A. use to travel B. is used to travel C. used to travel D. was used to travel

98. He ________ out when somebody called at his office.

A. has just gone B. had just gone C. just went D. just now went

99. When the teacher came into the classroom, the pupils ________ their exercises.

A. have done B. were doing C. are doing D. has done

100. When we arrived, the dinner ________ .

A. already began B. has already begun

C. had already begun D. was just begun

.

.

.

.

.

.

.

.

答案:

1. D 2. B 3. A 4. B 5. C 6. B 7. B 8. A 9. D 10. C 11. D 12. D 13. A 14. C 15. D 16. B 17. A 18. B 19. C 20. C 21. C 22. D 23. B 24. D 25. D 26. A 27. B 28. B 29. D 30. C 31. B 32. A 33. C 34. D 35. B 36. C 37. D 38. D 39. D 40. B 41. C 42. D 43. C 44. B 45. A 46. C 47. C 48. D 49. A 50. D 51. A 52. D 53. B 54. D 55. B 56. B 57. C 58. B 59. B 60. C 61. A 62. D 63. D 64. A 65. D 66. D 67. C 68. D 69. C 70. C 71. D 72. B 73. B 74. A 75. B 76. A 77. C 78. A 79. B 80. D 81. D 82. D 83. C 84. B 85. B 86. C 87. A 88. B 89. C 90. C 91. B 92. B 93. A 94. D 95. D 96. D 97. C 98. B 99. B 100 C

责任编辑:

声明:本文由入驻搜狐号的作者撰写,除搜狐官方账号外,观点仅代表作者本人,不代表搜狐立场。
阅读 () 初中英语
投诉
免费获取