>教育>>正文

与80后,90后相比,oo后一代成长更缓慢吗?

原标题:与80后,90后相比,oo后一代成长更缓慢吗?

Nowadays, teenagers grow up more slowly. Researchers looked at 8 million teens over the past 40 years. Today's teenagers are less responsible than teenagers from the 70s, 80s and 90s. Today's 18-year-olds are like 15-year-olds used to be. Teenagers today take fewer risks than they did before.

Today's teenagers take longer time to do things, like dating, playing, and driving. A professor said they like slow life. One reason for this is that many teenagers live in the Internet and not "the real world". Another reason is that parents do too many things for their children.

1 . How many teenagers did researchers look at?

A 4 million.

B 8 million.

C 48 million.

D 80 million.

习题解析

细节理解题。根据第一段第二句Researchers looked at 8 million teens over the past 40 years.可知研究人员在过去的40年研究了800万名青少年,故选B。

2 . Today's 18-year-olds are like ____ used to be.

A 4-year-olds

B 8-year-olds

C 15-year-olds

D 80-year-olds

习题解析

细节理解题。根据第一段第四句Today's 18-year-olds are like 15-year-olds used to be.可知当今的18岁的青少年像是以前的15岁的青少年,故选C。

3 . Today's teenagers take longer time to do things, like dating, playing, and ____.

A driving

B sleeping

C drinking

D eating

习题解析

细节理解题。根据第二段第一句Today's teenagers take longer time to do things, like dating, playing, and driving.可知当今的青少年花更长的时间来做事,像约会,游玩和开车,故选A。

4 . Why do teenagers like slow life?

A Because teenagers are lazy.

B Because parents like slow life.

C Because parents do nothing for their children.

D Because parents do too many things for their children.

习题解析

推理判断题。根据第二段中的A professor said they like slow life. One reason for this is that many teenagers live in the Internet and not "the real world". Another reason is that parents do too many things for their children.可知,故选D。

5 . Which of the following is RIGHT?

A All people like slow life.

B Teenagers take more risks than they did before.

C Teenagers like playing computer games and driving cars.

D Many teenagers live in the Internet and not the "real world".

习题解析

细节理解题。根据第二段第三句One reason for this is that many teenagers live in the Internet and not "the real world". 可知许多青少年生活在互联网而不是“真实的世界”,故选D。

难句解析

responsible/rɪˈspɑ:nsəbl/adj.负责任的

例句:He still felt responsible for her death.他仍然觉得自己对她的死负有责任。

Teenagers today take fewer risks than they did before.

今天的青少年要比以前的青少年承担更少的风险。take risks意为“冒险”。

本文翻译描述一下时文翻译

Nowadays, teenagers grow up more slowly. Researchers looked at 8 million teens over the past 40 years. Today's teenagers are less responsible than teenagers from the 70s, 80s and 90s. Today's 18-year-olds are like 15-year-olds used to be. Teenagers today take fewer risks than they did before.

当今青少年的成长更缓慢。研究人员在过去的40年研究了800万名青少年。当今的青少年比上世纪70年代、80年代和90年代的青少年更缺乏责任心。当今的18岁的青少年像是以前的15岁的青少年。今天的青少年要比以前的青少年承担更少的风险。

Today's teenagers take longer time to do things, like dating, playing, and driving. A professor said they like slow life. One reason for this is that many teenagers live in the Internet and not"the real world". Another reason is that parents do too many things for their children.

当今的青少年花更长的时间来做事,像约会,游玩和开车。一个教授说他们喜欢慢生活。原因之一是许多青少年生活在互联网而不是“真实的世界”,另一个原因是父母为孩子做的事情太多了。

关注英语教育专家,CCTV全国中小学生英语电视大赛评委团副主席蔡章兵教授微信/QQ757722345可免费获得他每天分享的资源。

我专门从事中小学英语教学研究多年,如果您孩子英语学习无兴趣,学习习惯差,缺乏好的学习方法指导,成绩时起伏,请加我的微信18161219718(楚老师),我愿意与大家一起分享我的经验并给与免费指导。并免费赚送本学期课本单词速记及奇速英语时文阅读全套资料1份(价值168元返回搜狐,查看更多

责任编辑:

声明:本文由入驻搜狐号的作者撰写,除搜狐官方账号外,观点仅代表作者本人,不代表搜狐立场。
阅读 ()
投诉
免费获取
今日推荐